1.4.13

O Kαραγκιόζης...


...οι Καραμανλήδες και οι Χριστόφιες...
Aπόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στον Real Fm και το Νίκο Χατζηνικολάου:

Μόνο με πολιτική λύση μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Διότι οι πολίτες της Ευρώπης δεν πείθονται πλέον ότι ... η περίπτωση...



...κάθε χώρας -Ελλάδας, Κύπρου, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας κ.ο.κ- είναι διαφορετική. Οι ζημιές που παθαίνουν οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου οφείλονται στο γεγονός ότι η Ευρωζώνη έχει οικοδομηθεί με μία αρχιτεκτονική που θυμίζει…Καραγκιόζη: τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σας, πάλι δικά μου. Αυτή τη στιγμή, και με το «χτύπημα» των καταθέσεων στην Κύπρο, έχουμε μία ακόμη μαζικότερη μετανάστευση κεφαλαίου στις τράπεζες του Βορρά, πράγμα που απειλεί με ένα νέο κύκλο ύφεσης και ανεργίας τον ήδη βυθισμένο στην ύφεση Νότο και δη την Ελλάδα.

Σχόλιο: Θα ήταν εκτός πραγματικότητας να ισχυριστεί κανείς ότι τα προβλήματα αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης δεν είναι σημαντικά και υπαρκτά αλλά η εν λόγω επιχειρηματολογία απαιτείται και την ανάλογη σοβαρότητα.

Όταν κατηγορεί κανείς αποκλειστικά και μόνο την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης και τις μυωπικές αντιδράσεις της Γερμανίας, προσφέρει ουσιαστικά συγχωροχάρτι στους κάθε λογής Καραμανλήδες και Χριστόφιες που κατέστρεψαν σε εθνικό επίπεδο τις χώρες τους.

Δεν ήταν μόνο το πλαίσιο ελλιπές. Μας κυβέρνησαν και καραγκιόζηδες.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: