28.4.13

Πωλείται το Μον Ρεπό, λέει η Telegraph...



Σε ένα «περίεργο» δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph γίνεται λόγος για επικείμενη πώληση του ανακτόρου της Κέρκυρας, συνδέοντας το Μον Ρεπό με τη βασιλική οικογένεια, καθώς... Πωλείται το Μον Ρεπό, λέει η Telegraph



mon-repeauΣε ένα «περίεργο» δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph γίνεται λόγος για επικείμενη πώληση του ανακτόρου της Κέρκυρας, συνδέοντας το Μον Ρεπό με τη βασιλική οικογένεια, καθώς εκεί γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Το άρθρο που έχει τίτλο "Πωλήσεις-φωτιά στην Ελλάδα", κάνει λόγο για γενικό ξεπούλημα των "ασημικών" της χώρας προκειμένου να μειώσει το χρέος της. «Από παρθένες παραλίες, παλάτια, ολόκληρα νησιά, ακόμη και την πρεσβεία της στο Λονδίνο, μία χώρα σε κρίση, η Ελλάδα, πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία» αναφέρει η εφημερίδα.

Αφού αναφέρεται στις πρόσφατες πωλήσεις του Σκορπιού και της Οξυάς, η συντάκτρια γράφει ότι «το ανάκτορο της Κέρκυρας, όπου γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, διατίθεται προς πώληση. Το ίδιο και μια παραθαλάσσια έκταση στην Κέρκυρα, για την οποία η κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της λέει ότι βρίσκεται δίπλα σε ιδιοκτησία της δυναστείας των Ρόθτσιλντ».

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, πρόκειται για προβοκατόρικο άρθρο που ήθελε "να ρίξει άδεια για να πιάσει γεμάτα", όπως αναφέρει παράγοντας της Κέρκυρας, ο οποίος γνωρίζει καλά την ιστορία του ακινήτου. Όπως επισημαίνει ο ίδιος αλλά και στελέχη εταιρειών real estate, το δημοσίευμα πιθανότατα «εκφράζει τους μύχιους πόθους της βασιλικής οικογένειας του Μπάκιγχαμ, η οποία επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει το Μον Ρεπό».

Είναι γεγονός ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια θεωρεί το κτήμα και το αρχοντικό «ιδιοκτησία» της για λόγους... ιστορικούς. Εκεί γεννήθηκε ο Φίλιππος Μαουνμπάντεν, ο μετέπειτα δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: