6.4.13

Πολυκατοικία στη Βομβάη κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος (VIDEO)...

Στους 72 ανήλθαν οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή μετά 36 ώρες από τα ερείπια του κτηρίου.
Τα συνεργεία διάσωσης με γερανούς και εκσκαφείς συνεχίζουν τις...
έρευνες στα ερείπια του επταώροφου κτιρίου που κατέρρευσε το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Η έλλειψη φτηνών σπιτιών στην Ινδία οδήγησε στην αύξηση παράνομων κατασκευών με κακής ποιότητας υλικά και φτηνές μεθόδους.


Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 11 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Βομβάη της Ινδίας, όταν ένα παράνομο οκταώροφο κτίριο κατέρρευσε παγιδεύοντας τους ενοίκους στα συντρίμμια. Οι αιτίες δεν είναι ξεκάθαρες, ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές η πόλη είναι γεμάτη από παράνομα κτίρια χτισμένα με χαμηλής ποιότητας υλικά.
«Το κτήριο κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο μέσα σε τρία ή τέσσερα δευτερόλεπτα», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής. Άλλοι είπαν πως στο κτήριο έμεναν εργάτες που πλήρωναν ενοίκιο περίπου 5 δολάρια την ημέρα.



Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε κτίριο υπό κατασκευή στην πόλη Θαν της Ινδίας , με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 27 άνθρωποι. Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν επιζώντες, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι στα ερείπια υπάρχουν εγκλωβισμένοι.
Ο Σαντίπ Μάλβι, εκπρόσωπος της Δημοτικής Πολεοδομίας δήλωσε πως για την ανέγερση του κτηρίου δεν είχε εκδοθεί άδεια και είχαν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα υλικά.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι νεκροί είναι 72 και οι τραυματίες 36. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι διασώστες να ανασύρουν και άλλα πτώματα.

Σήμερα μια γυναίκα βρέθηκε ζωντανή όταν τα συνεργεία διάσωσης άκουσαν τις φωνές της και με τη βοήθεια κάμερας εντόπισαν το σημείο όπου βρισκόταν. Χθες Παρασκευή ανέσυραν ένα βρέφος 10 μηνών.

Η ινδική αστυνομία αναζητεί τους κατασκευαστές, στους οποίους είναι πιθανόν να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Klik VIDEO

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: